Denizli Bölgesi
Dünyanın turizm cenneti Türkiye, Türkiye’nin gözbebeği Denizli…
Geçmişin birikimini günümüze kadar taşıyıp geleceğe emin adımlar yürüyen şehirdir Denizli. Güneydoğu Ege' de yer alan ve enerjisini binlerce yıllık geçmişten alıp Türkiye’ nin bağrında yıldız gibi parlayan göz kamaştırıcı bir bölgedir.
Tarihi M.Ö. 5 bin yılları öncesine dayanmaktadır. İlk yerleşimi yeri bugünün Kaleiçi çarşısında yer alan Denizli, tarih boyunca sürekli cazibe merkezi olmuştur.
Lidyalılardan, Perslere, Romalılardan, Bizanslılardan ve Osmanlı İmparatorluğuna kadar tarihin akışına yön veren sayıda devlet Denizli Anadolu’ya sahip olmanın ve hâkimiyetini pekiştirmenin vazgeçilmez unsuru olarak görürmüştür.
Anadolu' da kurulan çok sayıda medeniyetten izler taşıyan Denizli, bu zenginlikleri başarıyla koruyarak turizm açısından önemli adımlar atmayı başarmıştır.
Dünyaca ünlü Pamukkale Travertenleri‘ ne ev sahipliği yapan Denizli' de gezip görebileceğiniz pek çok doğal güzellik bulunuyor. Bunların en başında tabi ki ev sahipliği yapıyor dediğimiz UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Pamukkale Travertenleri yer alıyor.
Denizli sadece tarihi ve doğal güzellikleri değil yanı sıra yıllardan bu yana termal sağlık merkezi olmasından dolayı gelen misafirlerine adeta şifa dağıtıyor.
Termal suyun; beyin ve sinir cerrahisi sonrası hareketsiz kalma durumları, kaşıntı ve döküntü gibi dermatolojik rahatsızlıklar, nörolojik hastalıklar stres bozukluğu Spor gibi hastalıklara iyi geldiğini biliyor muydunuz?
Denizli Gezilecek Yerler
Pamukkale Travertenleri
Traverten çok yönlü, çeşitli ortamlara bağlı, kimyasal reaksiyon sonucu çökelme ile oluşan bir kayadır. Dünyanın 8.harikası olarak adlandırılan bu güzellik insan hayatında kesinlikle görmesi gereken yerler arasındadır.
Hierapolis Antik Kenti
Hierapolis Antik Kenti’ nin kuruluşu M.Ö. 190 yılında Bergama Kralı II. Eumenes tarafından kurulduğu iddia ediliyor. İsmini ise Amazonlar kraliçesi Hiera’ dan aldığı düşünülüyor. Günümüze kadar sağlan bir şekilde gelen Hierapolis’te termal oteller bulunuyor.
Keloğlan Mağarası
Rivayete göre Keloğlan bir gün yağmur yağdığı için saklanacak bir yer arar kendine. Bu mağarayı görür ve içine girer ve o kadar çok yol kat eder ki çıkış yolunu asla bulamaz. Aradan 20 gün geçer. Arkadaşları onu aramak için yola çıkarlar. Mağaraya giren arkadaşları Keloğlanı gördüklerinde şoka girerler. Keloğlanın saçı sakalı birbirine karışmış. Bu hikâyeden yola çıkarak mağarada 20 gün yaşayan kel birinin saçının sakalının çıkacağına inanılır.
Denizli Atatürk ve Etnografya Müzesi
2 katlı olarak inşa edilen yapıda müzenin alt katında etnografik eserler sergilenmekte olup üst katında ise Atatürk' e ait eserlerin sergilendiği müzedir.